Raionul Căuşeni are un nou preşedinte

Consiliul raional Căuşeni, întrunit astăzi în şedinţă a aprobat decizia de demisie a actualului preşedinte de raion, Nicolae Gorban, membru al Partidului Democrat din Moldova. Tot astăzi, aleşii...

Consiliul raional Căuşeni, întrunit astăzi în şedinţă a aprobat decizia de demisie a actualului preşedinte de raion, Nicolae Gorban, membru al Partidului Democrat din Moldova.

Tot astăzi, aleşii raionului l-au votat în această funcţie pe Alexandru Catan, reprezentant al Partidului Acţiune şi Solidaritate, transmite breakingnews.md cu referire la Studio L.

Noul preşedinte a fost ales cu votul a 18 consilieri din cei 33 cât constituie forul legislativ al raionului. Pentru Alexandru Catan au votat fracţiunile PCRM, PLDM, PAS şi un consilier de la PSRM.

„În activitatea mea voi fi o persoană concretă şi directă. Voi lucra nemijlocit cu toţi consilierii care sunt aleşi ai poporului, aleşii tuturor cetăţenilor raionului Căuşeni. Împreună vom face aşa ca fiecare cetăţean să fie auzit şi ajutat”, a declarat preşedintele nou-ales, Alexandru Catan. Alexandru Catan a fost candidatul cu numărul 45 în lista PAS  pentru alegerile anticipate din 11 iulie.

Ulterior, el a anunţat că se retrage din cursă, explicând că a recurs la acest gest după ce în presa apropiată socialiștilor ar fi apărut informații false și denigratoare la adresa sa. Pentru a nu pune într-o lumină proastă partidul, a decis să se retragă. Este născut la 27 martie 1978,  în satul Popeasca, raionul Ştefan Vodă.

Absolvent al Colegiului Naţional de viticultură şi vinificaţie, precum şi al Universităţii Tehnice din Moldova, facultatea – Tehnologia vinului. În anul 2001 este angajat în funcţie de tehnolog în colectivul fabricii de vin din satul Carahasani, raionul Ştefan Vodă. Peste 5 ani este promovat în funcţia de director la fabrica de vin „Leon Gri” din satul Talmaza, acelaşi raion.

Din anul 2012 este director general al Companiei de vinificaţie cu capital mixt ” Grappe Allians”. Este preşedinte al organizaţiei teritoriale raionale a partidului PAS şi, până în prezent, membru al consiliului raional Căuşeni. Căsătorit, educă doi copii.

In this article