R. Moldova va fi premiată, la Geneva, pentru sprijinul acordat refugiaților

Poporul R. Moldova va fi distins cu Premiului Nansen pentru refugiați 2024. Distincția e acordată de Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) pentru sprijinul umanitar oferit refugiaților ucraineni. Ceremonia...

Poporul R. Moldova va fi distins cu Premiului Nansen pentru refugiați 2024. Distincția e acordată de Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) pentru sprijinul umanitar oferit refugiaților ucraineni.

Ceremonia de decernare va avea loc la Geneva pe 14 octombrie.

Delegația moldoveană va fi condusă de familia Aramă din satul Palanca, care gestionează pensiunile „Casa veche” și „Casa cu flori”.

La Geneva, alături de familia Aramă va fi și soprana Valentina Nafornița, care va susține un concert solo la eveniment.

Distincție subliniază eforturile umanității poporului nostru în depășirea uneia dintre cele mai mari crize de refugiați din Europa de la al Doilea Război Mondial. R. Moldova a demonstrat un ajutor rapid și generos, devenind un exemplu de solidaritate și compasiune.

Premiul Nansen pentru refugiați a fost instituit de UNHCR în 1954 pentru a recunoaște persoanele, grupurile sau organizațiile care oferă protecție și sprijin refugiaților. Este numit în cinstea norvegianului Fridtjof Nansen, primul comisar al Ligii Națiunilor pentru refugiați.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article