R. Moldova și Ucraina au semnat acordul privind construcția podului transfrontalier Cosăuți – Yampil

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste...

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți – Yampil, semnat la Kiev la 12 iunie 2023.

 

Aprobarea ratificării Acordului privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru între Republica Moldova și Ucraina este o veste pozitivă pentru ambele țări. Construcția acestui pod va interconecta infrastructurile rutiere între cele două state, facilitând astfel comerțul și dezvoltarea economică în regiune, transmite breakingnews.md.

Potrivit comunicatului emis de Guvernul Republicii Moldova, finanțarea proiectului tehnic al podului și construcția acestuia și a infrastructurii conexe pe teritoriul Ucrainei vor fi asigurate de Guvernul Ucrainei, în timp ce Guvernul Republicii Moldova va asigura construcția infrastructurii rutiere conexe pe teritoriul său.

Podul rutier va avea o lungime de peste 1400 de metri și va avea două benzi de circulație și două trotuare pietonale pe ambele părți. Se estimează că construcția va fi finalizată și podul va fi dat în exploatare în anul 2025.

Această inițiativă va aduce siguranță și securitate traficului rutier și va stimula creșterea economică în regiune, eliminând constrângerile transfrontaliere și facilitând comerțul pe piețele interne și internaționale. Este un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale între Republica Moldova și Ucraina și va avea un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor din ambele state.

Construcție Pod by Nicolai Coşeru

In this article