R. Moldova participă la Conferința de Securitate de la München

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, face parte din delegația Republicii Moldova condusă de Președintele Maia Sandu, participă în perioada 17-19 februarie curent la cea de-a 59-a Conferință de...

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, face parte din delegația Republicii Moldova condusă de Președintele Maia Sandu, participă în perioada 17-19 februarie curent la cea de-a 59-a Conferință de Securitate de la München, Germania.

Pe parcursul celor trei zile de activitate ale Conferinței, ministrul Afacerilor Interne va purta discuții bilaterale cu oficialii europeni. O atenție sporită va fi acordată operaționalizării Hub-ului de securitate al Uniunii Europene de la Chișinău, dat fiind faptul că Republica Moldova a devenit stat producător de securitate pentru spațiul european, prin fortificarea centurii de securitate la frontiera cu războiul din Ucraina.

La fel, Ana Revenco va participa la diverse paneluri de discuție, unde vor fi abordate subiecte de actualitate, printre care: consolidarea rezilienței Republicii Moldova și starea de securitatea din regiune, amenințările hibride din partea Federației Ruse, dar și perspectivele și prioritățile de cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene.

Conferința de Securitate de la München este cel mai important forum consacrat securității transatlantice și internaționale, devenind un eveniment anual focusat pe promovarea soluționării pașnice a conflictelor, a cooperării mondiale și a dialogului. Conferința de anul acesta va întruni peste 45 de șefi de state și de guverne din toată lumea, precum și peste 70 de miniștri.

In this article