R. Moldova ar putea introduce regimul de vize pentru unii cetățeni străini

Republica Moldova ar putea introduce regim de vize pentru cetăţenii unor state. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu. Decizia vine în...

Republica Moldova ar putea introduce regim de vize pentru cetăţenii unor state. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu.

Decizia vine în urma atacului armat de săpămâna trecută de la Aeroportul din Chişinău, când un cetăţean al Tadjikistanului a împuşcat mortal un poliţist de frontieră şi un agent de securitate, transmite breakingnews.md cu referire la Tvr Moldova.

NICU POPESCU ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene: “Într-adevăr analizăm şi anumite măsuri care ne vor permite pe viitor să avem o claritate mai mare a acelor procese de intrare si ieşire din Republica Moldova. Se discutăm mai multe opţiuni şi în curând veţi avea mai multe detalii pe deciziile care urmează a fi luate în acest sens.”

În 30 iunie, un cetăţean al Tadjikistanului, Rustam Aşurov, a împuşcat mortal doi angajaţi ai Aeroportului Chişinău, după ce i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova. Atacatorul a fost rănit în timpul operațiunilor de capturare, iar la câteva zile de la incident a murit la spital.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului de Externe, Aşurov va fi înmormântat în ţara sa, în urma unei solicitări din partea rudelor. Potrivit unui comunicat al MAE, Aşurov va fi repatriat cu ajutorul diasporei tadjice din Republica Moldova.

In this article