R. Moldova a semnat două Acorduri bilaterale cu Lituania

Ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, și omologul său lituanian, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate și cooperarea tehnică și financiară....

Ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, și omologul său lituanian, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale privind schimbul și protecția reciprocă a informațiilor clasificate și cooperarea tehnică și financiară.

Potrivit Ministerului, încheierea acestor două Acorduri va contribui la schimbul de informații clasificate și va spori comunicarea între instituțiile statului în domeniul social și economic.

„În cadrul întâlnirii am avut un schimb de opinii cu privire la modalitățile de impulsionare a cooperării bilaterale și schimburilor comercial-economice, situația de securitate din regiune, în contextului războiului împotriva Ucrainei, precum și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale etc.

Lituania este un partener apropiat al țării noastre în promovarea democrației, integrării europene și lupta împotriva amenințărilor hibride – lucru pentru care suntem foarte recunoscători. Am mulțumit pentru faptul că autoritățile lituaniene sprijină Republica Moldova să implementeze proiecte benefice pentru cetățeni, dar și pentru schimbul de experiență în domeniul integrării europene”, a declarat Popșoi.

La rândul său, oficialul lituanian a reiterat susținerea țării sale pentru implementarea agendei de reforme a Republicii Moldova, dar și pentru inițierea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Totodată, a fost discutată posibilitatea desfășurării, până la sfârșitul anului, a următoarei ședințe de consultări politice între Ministerele Afacerilor Externe.

In this article