Putin și Jong-un semnează un pact pentru pace și securitate între Rusia și Coreea de Nord

Vladimir Putin și Kim Jong-un au încheiat un acord cu privire al un parteneriat strategic cuprinzător între Rusia și Coreea de Nord, relatează serviciul de presă de la...

Vladimir Putin și Kim Jong-un au încheiat un acord cu privire al un parteneriat strategic cuprinzător între Rusia și Coreea de Nord, relatează serviciul de presă de la Kremlin. În plus, au fost semnate acorduri interguvernamentale privind cooperarea în domeniul asistenței medicale, educației și științei, precum și construcția unui pod rutier de frontieră peste râul Tumannaya, notează meduza.io. Se întâmplă în cadrul vizitei lui Putin în Phenianul.

Putin  a declarat, într-o conferință de presă, că noul acord prevede acordarea de asistență reciprocă în cazul agresiunii împotriva uneia dintre țări. El a mai menționat că Rusia „nu exclude cooperarea militaro-tehnică cu Coreea de Nord în conformitate cu documentul semnat”.

Kim Jong-un a spus că acordul este „exclusiv pentru pace și defensivă” și este menit „să protejeze și să apere interesele popoarelor celor două țări”. „Timpul s-a schimbat. S-a schimbat și statutul Coreei de Nord și al Federației Ruse în structura geopolitică globală”, a adăugat Kim Jong-un.

Noul acord înlocuiește documentele fundamentale dintre Rusia și Coreea de Nord, care au fost semnate de liderii țărilor în 1961, 2000 și 2001.

Vladimir Putin a vizitat Phenianul pentru a doua oară. Pentru prima dată, el a mers în Coreea de Nord în 2000.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article