Putin cere creşterea producţiei de armament

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut o creştere semnificativă a ritmului de producţie de armament, la peste doi ani de la începerea războiului împotriva Ucrainei. Liderul de la...

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut o creştere semnificativă a ritmului de producţie de armament, la peste doi ani de la începerea războiului împotriva Ucrainei. Liderul de la Kremlin susține că doar prin introducerea cât mai rapidă a sistemelor de armament de ultimă generaţie, Rusia ar putea reuşi să rămână cu un pas înaintea „inamicului”.

„Am spus acest lucru de multe ori: cine se adaptează mai rapid la cele mai noi mijloace de luptă armată este cel care câștigă. Trebuie să fim înaintea tuturor. Avem tot ce ne trebuie pentru asta, s-au făcut multe în acest sens în ultimii ani. Trebuie să ne dublăm sau să ne triplăm eforturile în această direcție”, a spus Putin în cadrul unei ședințe de lucru privind dezvoltarea complexului militar-industrial, citat de Interfax.

Liderul rus a remarcat că noul ministru al Industriei, Anton Alikhanov, anterior guvernator al regiunii Kaliningrad, „nu este un novice în acest domeniu”. Putin a precizat că înainte de a deține funcția de guvernator, Alikhanov a lucrat deja în Ministerul Industriei și Comerțului.

„Sper că veți aplica toate aceste abilități și cunoștințe pentru a acționa cu succes”, i-a spus șeful statului noului ministru al Industriei.

De asemenea, Putin a justificat numirea vicepremierului Andrei Belousov în funcţia de nou ministru al Apărării, afirmând că este nevoie de inovaţie şi de un management eficient.

„Știm că, cu cât armele sunt mai eficiente, cu cât sunt mai puternice, cu atât avem mai puține pierderi, iar aceasta este o problemă cheie atunci când ducem lupta armată, cel puțin pentru noi”, a subliniat Putin.

Putin l-a înlocuit pe apropiatul său în funcţia de ministru al Apărării şi pentru că era nemulţumit de progresele făcute de armata rusă în războiul împotriva Ucrainei. Recentele scandaluri de mită din jurul lui Şoigu sunt o dovadă a slăbirii tot mai accentuate a poziţiei politicianului, scrie DPA, citând experţi.

In this article