Putin a mers pe front în Herson și Lugansk, anunță Kremlinul

Preşedintele rus Vladimir Putin a mers pe frontul din Ucraina, în regiunile Herson și Lugansk, anexate ilegal de Rusia în urma unor referendumuri nerecunoscute internațional. Putin s-a întâlnit...

Preşedintele rus Vladimir Putin a mers pe frontul din Ucraina, în regiunile Herson și Lugansk, anexate ilegal de Rusia în urma unor referendumuri nerecunoscute internațional. Putin s-a întâlnit cu comandanți militari și s-a interesat de situația de front, potrivit unui anunț al Kremlinului, care nu a precizat însă când a avut loc deplasarea.

În Herson, regiune controlată parțial de Rusia, Putin a participat la o întâlnire a comandamentului militar, a anunţat marţi Kremlinul, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Putin a primit rapoartele comandanţilor forţelor aeriene şi grupului armat „Dnepr” (Nipru), precum şi ale altor ofiţeri superiori, care l-au informat despre situaţia din regiunile Herson şi Zaporojie, ambele proclamate de Moscova parte a Rusiei, în urma unor referendumuri ilegale.

Trupele ruse s-au retras din Herson, capitala regională, în noiembrie anul trecut, consolidându-şi poziţiile pe malul opus al fluviului Nipru în aşteptarea contraofensivei ucrainene.

Putin a vizitat de asemenea sediul Gărzii Naţionale din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), o altă parte a Ucrainei anexată ilegal de Moscova anul trecut.

Kremlinul nu a precizat când a participat Putin la reuniunea comandamentului militar, notează Reuters.

La întâlnirea de la sediul „Dnepr”, Putin a cerut armatei să-şi exprime părerea cu privire la situaţia din direcţiile Herson şi Zaporojie şi să facă schimb de informaţii, potrivit agenţiei oficiale de presă RIA.

Ultima dată Putin a vizitat regiuni ucrainene controlate de Federaţia Rusă la 19 martie, când a ajuns la Mariupol.

In this article