Pușcașii marini din SUA îi vor instrui pe mascații din R. Moldova în domeniul antiterorist

O echipă de instructori din cadrul forțelor speciale ale Pușcașilor marini americani se află în Republica Moldova și îi va instrui pe mascații de la „Fulger”, „Pantera” și...

O echipă de instructori din cadrul forțelor speciale ale Pușcașilor marini americani se află în Republica Moldova și îi va instrui pe mascații de la „Fulger”, „Pantera” și „Scorpion” timp de șase zile. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, luptătorii din cadrul trupelor speciale vor fi instruiți de pușcașii marini pentru dezvoltarea abilităților în domeniul antiterorist.

Astfel, în teren vor avea loc instruiri teoretice cu privire la acordarea primului ajutor în câmpul de risc terorist, instruiri practice comune de folosire a armamentului în cadrul unor simulări ale unor scenarii de amenințări teroriste, simulări ale unor intervenții antiteroriste în spații închise și trageri la țintă din mișcare asupra unor ținte mobile și staționare.

Scopul instruirilor este sporirea în abordarea integrată, interinstituțională a intervenției antiteroriste de către toate forțele speciale cu responsabilități în domeniul antiterorist.

MAI precizează că asistența SUA în pregătirea și instruirea forțelor de intervenție în domeniul antitero ale Republicii Moldova se înscrie în planul internațional de schimb de experiență și bune practici în pregătirea integrată pentru anticiparea și riposta în cazul atacurilor teroriste, la nivel mondial.

In this article