PUȘCAȘ: Cu părere de rău, se îmbolnăvesc și Constituțiile! Din acest motiv, este absolut necesară reformarea Legii supreme

Fostul președintele al Curții Constituționale Victor Pușcaș este de părerea că reformarea Legii supreme este absolut necesară în contextul actual. Totodată, el spune că, Comisia pentru reforma constituțională,...

Fostul președintele al Curții Constituționale Victor Pușcaș este de părerea că reformarea Legii supreme este absolut necesară în contextul actual. Totodată, el spune că, Comisia pentru reforma constituțională, creată de președintele Igor Dodon, „va fi în interesul eficientizării instituțiilor statale, consolidării suveranității și independenței Republicii Moldova, precum și protejării drepturilor, libertăților fundamentale și intereselor legitime ale omului”.

Într-o postare pe Facebook, Victor Pușcaș mai spune că “se îmbolnăvesc și Constituțiile, deseori nu cu bună-credință dar cu rea-voință. Din acest motiv, este absolut necesară această Comisie, în vederea discuțiilor asupra noilor mecanisme juridice pentru a exclude crizele politice, precum și a abuzurile și folosirea Constituției în scopuri provocate de diferite interese”.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, a semnat decretul privind constituirea Comisiei pentru reforma constituțională.

In this article