PTF Cahul: două persoane descoperite cu șapte acte falsificate

Polițiștii de frontieră din PTF Cahul au depistat în fluxul de călători un șofer din R. Turcia care avea două permise de conducere neveridice și un conațional –...

Polițiștii de frontieră din PTF Cahul au depistat în fluxul de călători un șofer din R. Turcia care avea două permise de conducere neveridice și un conațional – cu cinci acte străine falsificate. Ambele incidente au avut loc ieri, 19 ianuarie 2023, ca urmare a controlului de specialitate suplimentar.

Cetățeanul turc, în vârstă de 42 de ani, s-a prezentat la volanul unui autoturism, cu numere de înmatriculare ucrainene. Acesta se afla în tranzit pe teritoriul R. Moldova, destinația finală fiind orașul Odessa, Ucraina. În timpul verificării actelor, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere turcesc conține semne de falsificare. Ca urmare, fiind supus controlului de nivelul II, în lucrurile personale a fost descoperit un alt permis de conducere ucrainean, care de asemenea era falsificat. La audieri, străinul a declarat că în anul 2017 pentru admiterea unor încălcări în trafic, permisul turcesc i-a fost suspendat, însă l-ar fi recuperat în scurt timp, achitând suma de 130 de dolari. Cel de-al doilea permis ar fi perfectat în Ucraina, cu ajutorul unui intermediar, și contra sumei de 12 mii de grivne.

A doua persoană documentată este un locuitor al raionului Florești, în vârstă de 25 de ani. Tânărul a fost identificat în fluxul pasagerilor de la ruta „Moldova-Franța”. Acesta a camuflat printre lucrurile personale cinci acte românești, cu semne rezonabile de falsificare. Toate documentele erau perfectate pe numele a cinci persoane străine. Despre cele descoperite conaționalul nu a putut explica.

Conform procedurilor legale, pe numele persoanelor implicate au fost întocmite acte de constatare a ilegalității, documentele fiind ridicate și transmise spre expertiză. Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

In this article