PSRM vrea un răspuns clar din partea PAS, este pro sau contra majorării vârstei de pensionare

PSRM așteaptă un răspuns clar din partea PAS dacă va impune sau nu în viitorul Parlament majorarea vârstei de pensionare, lichidarea raioanelor și primăriilor și scoaterea interdicției de...

PSRM așteaptă un răspuns clar din partea PAS dacă va impune sau nu în viitorul Parlament majorarea vârstei de pensionare, lichidarea raioanelor și primăriilor și scoaterea interdicției de a vinde pământul străinilor, a declarat la NTV Moldova președintele fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță.

Potrivit deputatului, practica arată că există un dezacord total între ceea ce spune PAS și ceea ce face. De exemplu, candidatul la funcția de deputat Nata Albot implicată într-un scandal cu marijuana care a anunțat că se retrage în cursă, continuă să rămână în lista electorală PAS. De aceea, PSRM cheamă public PAS să spună franc că nu va insista în noul Legislativ pe legile antisociale.

”Dorim ca și concurentul nostru electoral să semneze acest angajament pentru ca alegătorul să știe clar cine și ce apără. Noi întotdeauna vom apăra aceste deziderate, este unul dintre principiile noastre de bază. Dacă concurenții noștri susțin propunerea noastră, atunci o vor semna. Dacă nu, atunci vor căuta căi ca să ocolească acest subiect, vor încerca să spună că au o altă agendă, etc. Vom vedea o disonanță între ceea ce spun și ceea ce fac. Pentru că am văzut un candidat PAS care a declarat că se retrage din cursă, dar el rămâne în continuare în lista electorală PAS”, a spus Furculiță.

Amintim, Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a lansat astăzi un apel către PAS să semneze un angajament public că odată ajunși în Parlament nu  vor majora vârsta de pensionare, nu vor lichida raioanele și primăriile și nu vor vota legi prin care să le permită străinilor să cumpere pământurile noastre agricole. Documentul poate fi completat cu alte puncte ce țin de îmbunătățirea situației din țară.

In this article