PSRM susține demersul ministrului Agriculturii, în susținerea agricultorilor

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova salută și susține integral solicitarea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, ca, în regim de urgență, Guvernul să acorde 246 de...

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova salută și susține integral solicitarea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, ca, în regim de urgență, Guvernul să acorde 246 de milioane de lei pentru agricultorii care au avut de suferit de pe urma intemperiilor din ultimele luni, precum și pentru reabilitatea drumurilor și a altor obiecte de infrastructură, afectate de ploi, informează NTV

Grija față de oamenii țării trebuie să fie prioritate absolută pentru orice guvernare. Așteptăm ca Guvernul să identifice cât mai rapid posibil suma necesară de bani pentru a veni în ajutorul cetățenilor, a celor care au nevoie urgent de acest sprijin.

Deputații PSRM au făcut apel, în repetate rânduri, ca Executivul să estimeze pagubele provocate de calamitățile naturale și să acorde compensări pentru acestea. Subliniem că fermierii se confruntă în acest an și cu alte probleme grave, precum scumpirea motorinei cu aproape 5 lei pentru un litru și sistarea exporturilor pe piața rusă fără taxe vamale, începând din 1 aprilie.

În acest context, PSRM se declară solidar cu acțiunea de protest organizată astăzi de agricultori, care au cerut suport din partea statului, dar și întreprinderea măsurilor necesare pentru a obține din nou regim preferențial pentru exportul pe piața din Federația Rusă.

In this article