PSRM: Maia Sandu ne vinde țara străinilor, distrugând producătorii locali

Maia Sandu ne vinde țara străinilor, distrugând producătorii locali. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Alla Darovannaia, în cadrul unui briefing de presă. Parlamentarul socialist a...

Maia Sandu ne vinde țara străinilor, distrugând producătorii locali. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Alla Darovannaia, în cadrul unui briefing de presă. Parlamentarul socialist a amintit că președintele a blocat Legea privind comerțul intern, care prevede mai multe facilități pentru agricultorii moldoveni.

“Legea obligă rețelele de magazine să aibă pe rafturi cel puțin 50% din produse moldovenești, din lista celor pe care țara noastră le produce în cantități mari. De exemplu, în locul merelor poloneze și a produselor lactate ucrainene, care au inundate toate magazinele, jumătate din rafturi trebuiau să fie cu produse moldovenești, care acum practice lipsesc. Noi am vrut să protejăm pe cei care produc ceva în Moldova, ca să fie create noi locuri de muncă, să crească salariile aici, acasă. Dar Maia Sandu a respins această lege, la indicația patronilor ei străini”, a spus Darovannaia.

Parlamentarul susține că producătorii moldoveni sunt foarte supărați pe decizia președintelui.

“Fermierii din țara noastră sunt obligați să arunce merele, cartofii la gunoi, pentru că piața este plină de produse de import, protejate de Maia Sandu. Fermele de animale dispar din Moldova, iar producătorii de lactate se plâng că nu avem materie primă, în timp ce Maia Sandu protejează străinii, care ne aduc lactate”, a mai spus Darovannaia.

Deputatul PSRM a criticat și acordul cu Berlinul, anunțat de președintele Maia Sandu, care le permite moldovenilor să meargă la munci sezoniere în Germania, pentru a lucra în agricultură.

“Adică, Sandu distruge conștient producătorii moldoveni, agricultura țării noastre, ca să lase pământurile în paragină, iar moldovenii să plece în Germania să prelucreze acolo pământul și să strângă roada pentru nemți, care apoi va fi adusă și vândută scump în magazinele din Moldova”, a conchis Darovannaia.

In this article