PSRM îndeamnă autoritățile să se abțină de la decizii care ar putea pune în pericol pacea și liniștea în Moldova

PSRM apreciază dialogul constructiv stabilit între opoziție și guvernare în situația tensionată care s-a creat în regiune. Potrivit unei declarații emisă de formațiune, grație acestui dialog, s-a reușit...

PSRM apreciază dialogul constructiv stabilit între opoziție și guvernare în situația tensionată care s-a creat în regiune. Potrivit unei declarații emisă de formațiune, grație acestui dialog, s-a reușit evitarea conflictelor grave și dezbinarea în societate.
”Ca niciodată, cetățenii Republicii Moldova sunt uniți în intenția de a acorda ajutor refugiaților”, se spune în declarație.
PSRM salută și refuzul autorităților moldovenești de a adera la sancțiunile împotriva Rusiei, ”ceea ce ar însemna probleme suplimentare pentru cetățenii moldoveni, pentru mediul de afaceri și producătorii agricoli în această situație economică atât de dificilă”.
”Până în prezent, guvernarea și opoziția au ajuns la următoarele înțelegeri: neadmiterea confruntărilor geopolitice, renunțarea la radicalizarea mesajelor publice și – ce-i mai important – respectarea condiției prevăzute în Constituție – neutralitatea. Neutralitatea este garanția păcii, liniștii și a integrității teritoriale a Republicii Moldova. Sperăm că va fi păstrat acest Status Quo”, menționează socialiștii.
În această situație dificilă, prioritatea PSRM este asigurarea stabilității social-economice a Republicii Moldova, protecția drepturilor cetățenilor, a nivelului lor de trai, libertatea mass-media și accesul la informație.
În legătură cu aceasta, PSRM își exprimă indignarea față de atitudinea selectivă a autorităților legată de mass-media și interzicerea retransmiterii programelor de televiziune ruse. Potrivit socialiștilor, acest lucru încalcă dreptul la accesul la informație pentru o mare parte a populației țării noastre.
”Facem apel către guvernare și toate forțele politice din Republica Moldova să dea dovadă de înțelepciune și răbdare, să nu admită acțiuni care ar putea să dezbine societatea, să pună în pericol pacea și liniștea în Republica Moldova”, se spune în declarația PSRM.

In this article