PSRM cere Procuraturii Generale să investigheze finanțarea PAS

PSRM cere Procuraturii Generale să investigheze informațiile apărute în publicația europeană NewEurope.eu despre finanțarea PAS de către mai multe state din UE, dar și de SUA. Totodată, socialiștii...

PSRM cere Procuraturii Generale să investigheze informațiile apărute în publicația europeană NewEurope.eu despre finanțarea PAS de către mai multe state din UE, dar și de SUA. Totodată, socialiștii cer Comisiei Electorale Centrale să constate finanțarea externă ilegală a PAS. Despre aceasta deputatul PSRM, Grigore Novac, a declarat în cadrul unei conferințe de presă.

„Documentele publicate de acest portal, care ar reprezenta o scurgere de informație de la structuri secrete , arată că pentru aceste alegeri parlamentare anticipate, PAS beneficiază de un suport financiar extern de 56 de milioane de euro. Orice finanțare externă a campaniei electorale este ilegală. Cu atât mai mult că în aceste documente secrete se menționează că mai multe milioane de euro au fost transmiși cash pentru activitatea directă a PAS. Din această investigație vedem că multe milioane de euro sunt investiți în ONG-urile din Moldova, care au scopul de a promova PAS și de a ataca oponenții politici ai acestora”, a declarat Novac.

Deputatul PSRM a venit cu o adresare și către cetățenii Republicii Moldova.

„Cetățenii noștri, care sunt așteptați la scrutinul parlamentar duminica viitoare, trebuie să știe că pentru manipularea lor de către PAS diverse țări occidentale au cheltuit deja zeci de milioane de euro. Alegătorii trebuie să se întrebe, de ce occidentul a lansat această operațiune secretă de promovare a PAS, cu un buget de zeci de milioane de euro. Acesta este prețul pentru care a fost vândută Republica Moldova?”, a conchis Novac.

In this article