Proteste violente la Paris: Peste 100 de persoane au fost reținute

Cel puțin 101 persoane au fost reținute, luni seară, de polițiști, la Paris, în urma protestelor în care oamenii au incendiat coșuri de gunoi sau deșeuri lăsate pe...

Cel puțin 101 persoane au fost reținute, luni seară, de polițiști, la Paris, în urma protestelor în care oamenii au incendiat coșuri de gunoi sau deșeuri lăsate pe străzi. Noile manifestații vin după ce guvernul a supraviețuit, luni seară, celor două moțiuni de cenzură înaintate după ce Executivul și-a asumat reforma pensiilor.

Partidele de opoziție din Franța au cerut plecarea guvernului după adoptarea fără vot în Parlament a reformei care prevede majorarea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Însă cele două moțiuni depuse nu au strâns suficiente voturi, transmite breakingnews.md cu referire la Digi24.ro.

Imediat după anunțarea rezultatelor, sute de oameni au ieșit pe străzile din Paris. Însă masele de protestatari nu s-au unit, fiind vorba de grupuri disparate care au manifestat în mai multe puncte ale capitalei Franței, un lucru care a stârnit confuzie printre polițiști și pompieri, scrie Le Parisien.

În mai multe cartiere ale Parisului, protestatarii au smuls coșuri de gunoi și le-au dat foc în plină stradă.

Au fost incendiați și saci de gunoi lăsați pe trotuare din cauza unei greve a companiilor de salubritate din capitala franceză.

Forțele de ordine au intervenit în forță, în anumite cazuri, notează Reuters lovind protestatarii cu bastoanele sau lansând gaze lacrimogene, potrivit Reuters.

Mulți dintre demonstranți s-au concentrat în Piața Vauban sau în dreptul gării Saint-Lazare, însă, odată ce au fost dispersați de polițiști, au continuat să protesteze în mișcare, pe diferite bulevarde, lăsând în urmă pubele și coșuri de gunoi în flăcări.

Poliția a anunțat că până la ora locală 22:00 făcuse 101 rețineri.

Noi demonstrații sunt așteptate săptămâna, în special joi, când sindicatele au făcut apel la greve și mitinguri în toată țara.

In this article