Proteste la Căușeni: Fermierii nemulțumiți de sprijinul insuficient acordat de Guvern

Astăzi, 17 septembrie, fermierii din sud-estul Republicii Moldova au ieșit la proteste în Căușeni, nemulțumiți de măsurile adoptate recent de Parlament pentru sprijinirea agricultorilor afectați de secetă. Potrivit...

Astăzi, 17 septembrie, fermierii din sud-estul Republicii Moldova au ieșit la proteste în Căușeni, nemulțumiți de măsurile adoptate recent de Parlament pentru sprijinirea agricultorilor afectați de secetă. Potrivit acestora, legea a fost aprobată fără consultarea fermierilor, iar autoritățile au ignorat propunerile lor, informează breakingnews.md, citând studio-l.online.

Fermierii consideră că legea este discriminatorie și nu face decât să agraveze situația sectorului agricol. Forța Fermierilor subliniază că ajutorul oferit de Guvern nu acoperă nici măcar un sfert din problemele cu care se confruntă agricultorii.

„Legea votată vineri suspendă datoriile doar pentru aproximativ 20% dintre agricultori, iar după șase luni aceștia riscă să fie executați și trimiși în insolvență,” avertizează fermierii.

Guvernul a aprobat pe 11 septembrie măsuri de sprijin, inclusiv suspendarea obligațiilor de plată către creditori pentru o perioadă de șase luni. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a menționat că această măsură a fost susținută de Banca Națională a Moldovei și alte instituții bancare.

Cu toate acestea, fermierii consideră măsurile insuficiente și întârziate, menținând decizia de a continua protestele.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article