Proteste în Teheran: „Moarte Israelului” și „Moarte Americii” cerute de manifestanți

În capitala Iranului, Teheran, demonstranții s-au adunat pentru a striga „Moarte Israelului” și „Moarte Americii”, cerând răzbunare pentru moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah. Această manifestație a avut loc...

În capitala Iranului, Teheran, demonstranții s-au adunat pentru a striga „Moarte Israelului” și „Moarte Americii”, cerând răzbunare pentru moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah. Această manifestație a avut loc la o zi după ce Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel, majoritatea fiind interceptate de sistemul de apărare Iron Dome, cu ajutorul interceptorilor americani.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a avut un avertisment clar pentru Iran în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU: „Regimul iranian va fi tras la răspundere pentru acțiunile sale, și avertizăm ferm împotriva unor acțiuni împotriva Statelor Unite sau a unor acțiuni suplimentare împotriva Israelului.”

Președintele Biden a discutat cu liderii țărilor din G7 și toți au condamnat atacul Iranului, favorizând sancțiuni suplimentare. Cu toate acestea, când a fost întrebat dacă vor sprijini un atac al Israelului asupra siturilor nucleare iraniene, Biden a răspuns că „răspunsul este nu”, dar a subliniat dreptul Israelului de a reacționa.

Între timp, Israelul continuă lupta împotriva grupului terorist Hezbollah în sudul Libanului, anunțând că șapte soldați israelieni au fost uciși în două incidente separate, în timp ce forțele israeliene au început incursiuni terestre limitate pentru a viza infrastructura Hezbollah.

În New York, orașul a întărit măsurile de securitate pe măsură ce se apropie data de 7 octombrie, când evreii din New York observă Rosh Hashanah, precum și aniversarea atacurilor teroriste din 7 octombrie împotriva Israelului. Primarul Eric Adams a declarat că vor fi mai multe patrule de poliție în locuri cheie și în casele de cult, complementând cele 80,000 de camere de supraveghere deja existente în oraș.

Această situație subliniază tensiunile crescute în regiune și preocupările de securitate în rândul comunității evreiești din Statele Unite, care numără peste un milion de americani evrei în sau în jurul New York-ului.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article