Protestatarii nu cedează: Un nou orășel al corturilor a fost amenajat în fața Procuraturii Generale

Mii de manifestanți pichetează sediul Procuraturii Generale. Asta după ce poliția a împiedicat coloana să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale, așa cum a fost convenit cu autoritățile...

Mii de manifestanți pichetează sediul Procuraturii Generale. Asta după ce poliția a împiedicat coloana să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale, așa cum a fost convenit cu autoritățile municipale. Protestatarii au instalat și o scenă în fața instituției. 

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a menționat că autoritățile au călcat astăzi în picioare cadrul legal cu privire la întrunirile publice, iar poliția a demonstrat că execută orbește ordinele guvernării și este gata să bată poporul, care îi plătește salariile.

„Acest regim a arătat că este cuprins de frică și că este gata de orice abuz, pentru a se menține la putere, iar poliția îl apără de popor. Ei vor să ne calce în picioare drepturile, iar noi ne apărăm de dictatură și luptăm pentru o viață mai bună”, a menționat Marina Tauber.

Ea a mai anunțat că președintele Maia Sandu și PAS au uzurpat puterea în stat, iar instituțiile publice au fost capturate.

„Noi nu vom ceda. Ne-au distrus orășelul de corturi din fața Parlamentului? Noi vom face un nou orășel aici, în fața Procuraturii!”, a mai spus Marina Tauber.

Protestatarii au anunțat că vor sta în fața Procuraturii Generale atât timp cât va fi nevoie. Ei au criticat modul în care partidul de guvernământ numește conducătorii Procuraturii Generale, pentru a subordona această instituție.

In this article