Protest masiv în fața Judecătoriei Buiucani, unde au fost judecate dosarele lui Guțul și Popan

Marți, un alt protest a avut loc în fața Judecătoriei sectorului Buiucani, unde sunt judecate dosarele bașcanului Eugenia Guțul și activistei Svetlana Popan. Ca de fiecare dată, manifestanții...

Marți, un alt protest a avut loc în fața Judecătoriei sectorului Buiucani, unde sunt judecate dosarele bașcanului Eugenia Guțul și activistei Svetlana Popan. Ca de fiecare dată, manifestanții au scandat lozinci împotriva Maiei Sandu și a PAS, cerând încetarea represiunii politice împotriva opoziției.
Șefa autonomiei, Evghenia Guțul, a făcut o serie de declarații importante înainte de începerea ședinței. Bașcanul a subliniat că echipa sa acționează exclusiv în interesul Găgăuziei și al Republicii Moldova, spre deosebire de acei deputați și funcționari PAS “care au devenit milionari în câțiva ani”.
“Astăzi, organele de drept din țara noastră sunt ocupate doar cu executarea ordinelor partidului de guvernământ, suprimarea opoziției, intimidarea și terorizarea propriilor cetățeni. Forțând oamenii legii să încalce legile, Maia Sandu și PAS calcă în picioare democrația și statul de drept”, a declarat bașcanul.
Ea a adăugat că autoritățile moldovenești sunt absolut incapabile să asigure securitatea, neutralitatea, dezvoltarea stabilă și progresivă a țării.

“Pe 11 iulie, va avea loc un nou proces împotriva mea și a Svetlanei Popan. În aceste zile, nu doar soarta noastră personală, ci și soarta întregii țări este decisă în instanța de la Buiucani”, a declarat bașcanul Evghenia Guțul.
Svetlana Popan a remarcat în timpul protestului că încercările autorităților de a condamna oameni nevinovați și presiunile asupra echipei lui Ilan Șor o fac și mai puternică, și nimic nu va putea să o suprime.
“Din păcate, actuala guvernare încearcă în cel mai puternic mod posibil să folosească instrumentul de pedepsire a oamenilor nevinovați. Pentru ei, noi, oamenii care vrem să facem bine pentru Moldova, suntem dușmani, dar acest lucru nu ne sperie. Vom lupta nu doar pentru libertatea noastră, ci și pentru a voastră. Vă mulțumim pentru sprijin”, a spus activista.
Valerii Klimenco, președintele de onoare al Partidului “ȘOR” și membru al Blocului “Victorie”, a declarat că Maia Sandu și guvernarea PAS elimină opoziția pentru a facilita importul de arme în Moldova și distrugerea țării.
“Maia Sandu vrea să elimine patrioții, oamenii adevărați care vor ca Moldova să prospere și să o împiedice pe ea și pe șefii ei occidentali să dezlănțuie teroarea în țara noastră. Dar noi nu vom permite acest lucru. Oamenii nevinovați nu trebuie să stea în închisoare. Sandu și banda ei de funcționari corupți ar trebui să fie după gratii”, a spus el.
Iuri Cuznețov, consilier al bașcanului, a declarat că este inacceptabil ca autoritățile să folosească forța și intimidarea pentru a suprima opoziția și a condamna oameni nevinovați.

“Trebuie să luptăm pentru democrație și justiție în țara noastră”, a declarat unul dintre protestatarii indignați. Nu vom fi intimidați de acțiunile actualei guvernări. Vom continua să ne opunem abuzurilor și corupției pentru că ne dorim o Moldovă liberă și prosperă pentru toți cetățenii săi”, le-a spus el protestatarilor.
Și oamenii care au venit la protest au spus că vor susține blocul ”Victorie” în lupta pentru adevăr și democrație.
“Este clar că Maia Sandu și PAS folosesc justiția în scopuri politice pentru a-și elimina oponenții și a-și consolida puterea. Nu putem permite ca acest abuz să continue, trebuie să ne apărăm drepturile și libertățile”, a subliniat cu tărie protestatarul.
“Suntem aici pentru a demonstra că nu suntem de acord cu aceste metode nedemocratice și că vom lupta pentru o Moldovă în care legea și justiția sunt respectate, indiferent de cine este la putere”, s-a arătat convins un alt manifestant.
“Maia Sandu și gașca ei de funcționari corupți trebuie să înțeleagă că nu vom fi intimidați sau reduși la tăcere. Suntem aici pentru a ne apăra demnitatea și valorile și vom fi uniți în lupta noastră pentru o Moldovă mai bună”, a spus un alt manifestant.

In this article