Protest cu sicriu la Ministerul Agriculturii: A murit agricultura

Protest la Ministerul Agriculturii. Un grup de susținători ai Blocului politic ”Victorie” au venit să ceară păstrarea piețelor tradiționale pentru produsele moldovenești. Aceștia au adus cu ei și...

Protest la Ministerul Agriculturii. Un grup de susținători ai Blocului politic ”Victorie” au venit să ceară păstrarea piețelor tradiționale pentru produsele moldovenești. Aceștia au adus cu ei și un sicriu, care simbolizează moartea agriculturii moldovenești.

Manifestanții au venit la protest cu pancarte și scandează “jos trădătorii”, transmite breakingnews.md cu referire la newtv.md.

Amintim că, miercuri, 25 septembrie, fermierii au avut o întrevedere cu Maia Sandu și i-au înaintat patru solicitări pentru a opri acțiunile de protest ale agricultorilor din ultima perioadă. Este vorba de demiterea ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, remiterea în Parlament a legii votate recent „în sprijinul fermierilor”, încetarea campaniei de denigrare împotriva producătorilor agricoli și asigurarea transparenței în contextul celor șapte miliarde de lei anunțate de autorități drept sprijin pentru agricultură în ultimii trei ani.

În replică, Maia Sandu le-a spus că fermierilor că va continua să caute soluții, doar că ”soluții miraculoase și ușoare pentru o problemă de lungă durată în sectorul agricol nu există”.

In this article