Protejarea victimelor: Kazahstan adoptă măsuri legale împotriva violenței domestice

Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege. Persoanele condamnate pentru vătămarea sau...

Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege.

Persoanele condamnate pentru vătămarea sau lovirea unei femei sau a unui copil se vor confrunta cu pedepse mai dure în baza noii legi, inclusiv cu pedepse cu închisoarea în cazuri mai grave, scrie dpa, preluată de Agerpres.

Scopul este acela de a acorda femeilor şi copiilor mai multe drepturi, potrivit mass-media din fosta republică sovietică.

Centre pentru asistenţa familiilor care au suferit violenţe domestice urmează, de asemenea, să fie înfiinţate.

Informaţiile apărute în presă arată că numeroşi autori ai violenţelor domestice ar putea fi închişi, în condiţiile în care copiii din Kazahstan se confruntă cu regularitate cu pedepse corporale ca parte a creşterii lor.

Autorităţile kazahe se aşteaptă să fie nevoie de alte până la 5.000 de locuri în plus în închisori.

În trecut, autorii violenţei domestice erau de obicei nepedepsiţi în Kazahstan, iar victimele lor aveau puţine şanse să acţioneze împotriva lor.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article