Propagare teroristă și amenințări cu atacuri armate în școlile din Chișinău, pe rețelele de socializare

Un canal de Telegram a devenit activ joi într-o campanie de propagare a amenințărilor cu atacuri teroriste în școlile din Chișinău. Prin intermediul unui conținut extrem de periculos,...

Un canal de Telegram a devenit activ joi într-o campanie de propagare a amenințărilor cu atacuri teroriste în școlile din Chișinău. Prin intermediul unui conținut extrem de periculos, canalul a reușit să atragă atenția publicului, adunând rapid aproape 1000 de subscrieri în mai puțin de o zi și continuând să câștige popularitate în alte grupuri.

Canalul a difuzat imagini ale diferitelor tipuri de arme și materiale explozive, afirmând că acestea sunt destinate unor școli specifice din Capitală. Atenționarea a fost făcută de administratorii canalului de Telegram „Kishinev v teme”.

sursa: Kishinev v teme

În această dimineață, poliția a transmis un îndemn pentru părinți și copii să-și păstreze calmul. Oamenii legii au precizat că fotografiile plasate pe acel canal, în care indivizii demonstrează arme și muniții, sunt vechi și au fost preluate de pe rețele de socializare.

„Toate instituțiile abilitate ale statului s-au autosesizat și au inițiat toate măsurile corespunzătoare. Poliția califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate. Organele de drept întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul exact al acestora”, se arată într-un comunicat de presă.

In this article