Promis și făcut! Primăria municipiului Orhei și echipa lui Ilan Șor au găsit soluția – locuitorii vor beneficia tarife compensate pentru apă

În cadrul ședinței Consiliului Municipal Orhei, la inițiativa lui Ilan Șor a fost aprobată compensarea tarifului la apă pentru toți locuitorii orașului. Decizia a fost luată în ciuda...

În cadrul ședinței Consiliului Municipal Orhei, la inițiativa lui Ilan Șor a fost aprobată compensarea tarifului la apă pentru toți locuitorii orașului. Decizia a fost luată în ciuda faptului că șase consilieri municipali din partea PAS și cei care îi susțin s-au abținut de la adoptarea acestei propuneri. Această măsură vine ca răspuns la recentul anunț al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care a informat populația despre majorarea tarifelor la apă și canalizare.

Declarația a fost făcută de primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu.

„Am bucuria să vă anunț că, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Orhei, a fost aprobată și susținută inițiativa de compensare a tarifului la apă pentru toți locuitorii noștri”, a spus ea.

Tatiana Cociu a subliniat angajamentul autorităților locale de a găsi soluții pentru a atenua impactul acestor creșteri asupra bugetului familiilor.

“Noi, autoritatea publică locală din Orhei, împreună cu echipa primarului de onoare, Ilan Șor, am menționat în repetate rânduri că vom face tot posibilul pentru a găsi soluții, lucru pe care l-am făcut, deoarece suntem singura echipă din țară care, odată ce promite, se ține de cuvânt”, a menționat primarul.

Conform noului plan, fiecare familie din Orhei va beneficia de compensații pentru 6 metri cubi de apă. Această măsură intră în vigoare din 1 octombrie.

Primarul Tatiana Cociu a reamintit că stabilirea tarifelor nu ține de competența autorităților locale, ci este o decizie a ANRE.

Inițiativa de compensare a tarifelor este un pas important în sprijinul locuitorilor din Orhei, având în vedere problemele economice cu care se confruntă în prezent multe gospodării. Primarul a asigurat că echipa sa continuă să lucreze la găsirea unor soluții viabile pentru a sprijini comunitatea locală.

In this article