Proiectul taxelor locale pentru 2024, supus consultațiilor publice cu mediul de afaceri

Primăria municipiului Chișinău împreună cu Camera de Comerț a Republicii Moldova au organizat consultații publice cu mediul de afaceri asupra proiectului de decizie privind taxele locale 2024. Proiectul...

Primăria municipiului Chișinău împreună cu Camera de Comerț a Republicii Moldova au organizat consultații publice cu mediul de afaceri asupra proiectului de decizie privind taxele locale 2024. Proiectul de decizie are impact economic major asupra mediului de afaceri, iar consultările publice cu mediul de afaceri asigură posibilitatea participării tuturor părților interesate la procesul decizional.

„Anual, petrecem consultări publice cu toate părțile interesate, agenți economici, asociații de business și Consilii consultative pe lângă Primarul General, la proiectul de decizie a Consiliului Municipal Chișinău „Cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2024””, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Rezultatele implementării deciziei supuse consultării publice sunt asigurarea previzibilității activităţii de întreprinzător a agenților economici, asigurarea principiului echitabilităţii (proporţionalităţii) în raporturile dintre unitatea administrativ-teritorială şi întreprinzător, asigurarea calculării corecte și vărsării depline ale plăților taxelor locale în buget.

Prin proiectul de decizie se pun în aplicare taxele locale, cotele lor și înlesnirile fiscale pe teritoriul municipiului Chișinău pe anul 2024. Beneficiarii proiectului de decizie sunt: persoanele juridice sau fizice înregistrate în calitate de întreprinzător care dispun de obiecte ale impunerii.

In this article