Profesor de brutărie condamnat pentru abuzul sexual a doi elevi minori

Procuratura a reușit să demonstreze în prima instanță, vinovăția a doi bărbați, care au fost recunoscuți vinovați de acțiuni violente cu caracter sexual, adică, satisfacerea poftei sexuale manifestată...

Procuratura a reușit să demonstreze în prima instanță, vinovăția a doi bărbați, care au fost recunoscuți vinovați de acțiuni violente cu caracter sexual, adică, satisfacerea poftei sexuale manifestată prin homosexualitate, prin constrângere fizică și psihică în privința unor minori.

Potrivit sentinței din 12 februarie 2024, unuia dintre inculpați, în vârstă de 65 de ani i s-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. În privința celui de al doilea inculpat, procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul acestuia în anul 2018.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul de 65 de ani, activând ca profesor de brutărie la o școală auxiliară, în luna ianuarie 2009,  în timp ce se afla în sala de studii în respectiva instituție de învățământ, sub pretextul luării unor notițe, l-a convins pe elevul său de 17 ani, căruia îi presta lecția practică specialitatea de brutar, să se mai rețină în sală. În continuare, după plecarea celorlalți elevi, inculpatul a încuiat ușile și ademenindu-l într-un colț al sălii, prin constrângere fizică și psihică și anume, imobilizarea forțată a acestuia, amenințarea cu răfuială fizică, precum și cu răspândirea informației despre faptul că este abuzat sexual, intenționat, contrar voinței acestuia, a întreținut cu acesta acte sexuale.

Tot el, la trei zile după aceasta, sub pretextul acordării de ore suplimentare aceluiași elev, acționând față de acesta cu același scop al satisfacerii poftei sexuale, l-a ademenit în locuința închiriată de el, unde prin imobilizare și amenințarea cu răfuială fizică precum și cu obținerea de note negative și astfel neabsolvirea școlii, intenționat, contrar voinței acestuia, a întreținut cu acesta acte sexuale.

Același inculpat, în a doua jumătate a lunii aprilie 2009, împreună cu al doilea inculpat, care era vecinul său de apartament, în timp ce se aflau în locuința închiriată de ei, prin aceeași schemă infracțională, au abuzat sexual un alt elev în vârstă de doar 15 ani.

Victima, peste aproximativ un an de zile a aflat că a fost infectată cu HIV și cu o altă boală venerică gravă. A presupus că a fost infectată de către inculpat, căci s-a întâlnit cu el peste ani, în cadrul unui grup de suport al persoanelor bolnave de HIV.

Inculpatul a fost anunțat în căutare, acesta eschivându-se de la judecarea cauzei.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții vătămate a sumei de 5 milioane lei cu titlu de reparare a prejudiciului moral.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

In this article