Profesoara care a promovat un mesaj antisemit la ore a fost eliberată din funcție

Profesoara din Chișinău care a promovat un mesaj antisemit la una din orele de Educație pentru societate a fost eliberată din funcție. În cadrul unei conferințe de presă...

Profesoara din Chișinău care a promovat un mesaj antisemit la una din orele de Educație pentru societate a fost eliberată din funcție. În cadrul unei conferințe de presă din 7 noiembrie, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru, a precizat că profesoara a depus cerere de demisie benevol.

Ministerul Educației și Cercetării informează despre eliberarea din funcție a profesoarei respective. Reiterăm în acest context îndemnul față de profesori de a promova pacea, toleranța, incluziunea și respectul pentru demnitatea umană. Menționăm că doamna profesoară benevol a depus cererea de demisie, conștientizând gravitatea acțiunilor comise de către dumneaei”, a spus Valentina Olaru.

***

Amintim că, pe 29 octombrie, Agora a publicat un editorial în care a fost făcut public un caz de exprimare a mesajelor antisemite într-un liceu din Chișinău. Potrivit materialului, în timpul unei lecții cu clasa a X-a, profesoara de Educație pentru societate din respectiva instituție de învățământ le-a spus elevilor că „Hitler a început un lucru bun, dar nu l-a dus până la capăt – să extermine toți evreii”. Două zile mai târziu, pe 31 octombrie, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că s-a autosesizat pe caz și că a solicitat administrației liceului întrunirea Consiliului de Etică și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare.

In this article