Produse de tutungerie și alcool în valoare de 100 mii de lei, ridicate de polițiști

Ofițerii Direcției investigații ,,Nord” a INI au deconspirat activitatea infracțională a doi bărbați care au pus la cale o schemă frauduloasă de contrafacere și comercializare a alcoolului etilic...

Ofițerii Direcției investigații ,,Nord” a INI au deconspirat activitatea infracțională a doi bărbați care au pus la cale o schemă frauduloasă de contrafacere și comercializare a alcoolului etilic și produselor de tutungerie.

Polițiștii au documentat activitatea ilicită pe parcursul lunii aprilie, în urma căreia au stabilit că doi bărbați de 34 ani și 46 ani, dețineau o linie clandestină de producere a alcoolului etilic prin contrafacere sub diferite mărci comerciale autohtone. Totodată, suspecții intenționau să comercializeze produse de tutungerie, atât pe piața internă, cât și peste hotarele țării în urma eludării controlului vamal.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat: 10 000 țigarete de diverse mărci (inclusiv fără timbre de acciz), 238 de litri de lichid cu miros specific de alcool în diferite vase din masă plastică și sticlă, 30 de litri de lichid incolor cu miros specific de alcool, diverse esențe predestinate pentru contrafacerea divinului, precum și accesorii folosite la contrafacerea producției alcoolice.

Valoarea estimativă a mărfurilor ridicate constituie aproximativ 100 000 de  lei.

Suspecții sunt cercetați contravențional pentru încălcarea legislaţiei cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic și producţiei alcoolice.

Polițiștii continuă să efectueze acțiuni  pentru stabilirea și implicarea altor persoane în activitatea infracțională.

In this article