Procurorii contestă sentința în cazul unui cuplu acuzat de escrocherie

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au decis să conteste sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 12 februarie 2024, în legătură cu un cuplu acuzat de escrocherie. Potrivit...

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au decis să conteste sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 12 februarie 2024, în legătură cu un cuplu acuzat de escrocherie.

Potrivit sentinței, femeia în vârstă de 31 de ani a fost achitată de acuzații din motiv că nu s-a putut demonstra implicarea ei în comiterea infracțiunii. În schimb, bărbatul a fost găsit vinovat și condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 1 an și 8 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probațiune de 2 ani.

Procurorii îi acuză pe cei doi soți că, în perioada 12 mai 2020 – 12 iulie 2020, au obținut ilicit bunuri de la alte persoane, pretinzând că colectează fonduri pentru tratamentul copiilor bolnavi. Aceștia au utilizat mesaje și fotografii preluate de pe pagini web și le-au distribuit pe platforma „Facebook”, prezentându-se în mod fals drept părinții unor copii bolnavi. Au convins o victimă să efectueze un transfer de fonduri în sumă de 2015 lei către un cont bancar indicat într-o astfel de postare.

Cuplul a folosit aceeași metodă pentru a induce în eroare peste 20 de victime, determinându-le să efectueze transferuri de fonduri în sumă totală de 7024 lei în același an.

Este important de menționat că inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție, potrivit legii, iar decizia finală va fi luată de instanța superioară în urma contestării sentinței.

In this article