Procurorii au sechestrat peste 2,3 milioane de lei

Bunuri în valoare de peste 2,3 milioane de lei au fost sechestrate de CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără trei încăperi locative, sechestrate...

Bunuri în valoare de peste 2,3 milioane de lei au fost sechestrate de CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută.

Printre acestea se numără trei încăperi locative, sechestrate în două cazuri de corupere pasivă și trafic de influență.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat șapte expertize judiciare, dintre care patru criminalistice și trei IT, în procedură fiind alte 58 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 338 de cauze penale. Săptămâna precedentă a fost expediată în adresa ARBI o delegație pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele.

Direcția legislație a recepționat 12 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 23 rapoarte de expertiză și nouă avize. La moment, se lucrează pe 18 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat trei noi, alte 55 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 17 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 95 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 6 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 45 de apeluri. În penitenciare se află 18 persoane, arestate în dosarele CNA.

In this article