Procuroarea din dosarul „Zelenka” a încheiat un acord – să-l închidă pe Cavcaliuc în schimbul libertății soțului ei (VIDEO)

Întorsătură neașteptată în dosarul scadalos “Зелёнка”. Liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că procurorul Ludmila Zaharia este șantajată cu un dosar penal împotriva soțului ei Andrei Zaharia,...

Întorsătură neașteptată în dosarul scadalos “Зелёнка”. Liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că procurorul Ludmila Zaharia este șantajată cu un dosar penal împotriva soțului ei Andrei Zaharia, care este ofițer de patrulare.

S-a dovedit că în urmă cu câțiva ani, fiind beat la volan, a lovit un biciclist și a fugit de la locul accidentului, iar în 2020 i s-a deschis un dosar penal. Cavcaliuc este sigur că procurorul Zaharia a încheiat un acord cu adversarii lui Cavcaliuc, salvându-l pe soțul ei de închisoare.

Se duce la pușcărie Gheorghe Cavcaliuc, chiar dacă nu este vinovat, sau soțul tău, Andrei Zaharia, pleacă la pușcărie, i s-a spus procuroarei Liudmila Zaharia. Iar ea a ales să mă persecute pe mine, să pornească acțiuni ilegale împotriva mea”, a explicat liderul PACE.

Totodată, liderul PACE mai spune că procuroarei i-au mai promis că dosarul soțului va fi închis, veniturile sale ilegale nu vor fi verificate și soțul ei, ofițer de patrulare, va fi promovat în funcție.

Alegerea procurorului în cauză nu este întâmplătoare și din alt motiv. În 2018, Cavcaliuc fiind șeful poliției, l-a pedepsit pe soțul procurorului Ludmila Zaharia pentru falsificarea protocoalelor și a sumelor amenzilor aplicate.

Veniturile îndoielnice ale familiei provoacă, de asemenea, neîncredere în procuror. Numai în ultimii 3 ani, ea și soțul ei au declarat peste 60.000 de euro drept cadouri de la rude. În același timp, recent, procurorul a fost pedepsit de Consiliu Superior al Procurorilor pentru încălcări în muncă.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc s-a adresat la Procuratura Generală cu o cerere repetată de trimitere a materialelor pentru anchetă unui alt procuror, atrăgând atenția asupra acțiunilor părtinitoare împotriva acestuia și a membrilor PACE.

Consider că conducerea Procuraturii Generale este dezinformată privind acest caz, la comanda unor politicieni corupți care doresc reținerea și defăimarea mea, scoaterea din cursa electorală a PACE”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Mai mult, el a insistat să fie verificate activitățile procurorului Ludmila Zaharia în ultimii 5 ani. Cavcaliuc a promis că va informa toate ambasadele acreditate la Chișinău, observatorii internaționali, precum și PromoLex despre ancheta părtinitoare, denigrarea reputației membrilor partidului PACE și încercarea de a elimina partidul din alegeri.

Sunt conștient că presiunile vor fi și mai mari după dezvăluirile mele. Pentru că se tem de mine și de PACE. Mai sunt informații, pe care urmează să le prezint, cine sunt procurorii, politicienii și interlopii care au participat la aceste întruniri ilegale în care s-au dat ordine ilegale”, a spus liderul PACE.

Amintim că, recent procurorul Ludmila Zaharia a cerut permisiunea CEC pentru arestarea lui Gheorghe Cavcaliuc. Și asta în ciuda faptului că este candidat la funcția de deputat, ceea ce înseamnă că reținerea sa este interzisă prin lege.

In this article