Procesul de reforme, discutat de Președinta Maia Sandu cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Secretarul General al Consiliului Europei (CoE), Marija Pejčinović Burić. Discuția s-a axat pe cooperarea cu CoE, care de aproape trei...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Secretarul General al Consiliului Europei (CoE), Marija Pejčinović Burić. Discuția s-a axat pe cooperarea cu CoE, care de aproape trei decenii este un partener solid în procesul de reformare și democratizare a țării noastre.

Șefa statului a subliniat că, în pofida provocărilor aduse de război, autoritățile continuă acțiunile de dezrădăcinare a corupției și de reformare a justiției. Potrivit Președintei Maia Sandu, aceste reforme sunt parte a agendei europene a țării, dar și un angajament luat față de cetățeni, de a construi o societate justă și o economie rezilientă, care să ofere oamenilor siguranță.

Președinta Maia Sandu a apreciat sprijinul Consiliului Europei pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice, a statului de drept și a libertății mass-media.

In this article