Probleme pentru Igor Dodon: dosarul ‘Kuliok’ a fost redeschis

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordinul privind pornirea urmăririi penale în legătura cu imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc...

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordinul privind pornirea urmăririi penale în legătura cu imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui de atunci al R. Moldova, Igor Dodon. Informația a fost confirmată de către procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Curtea de Apel Chișinău a emis marți, 17 mai, o decizie prin care a anulat încheierea Judecătoriei Ciocana și a unei ordonanțe emise de conducerea Procuraturii Anticorupție în cazul „kuliok”.

De menționat că în spațiul public moldovenesc au apărut mai multe imagini video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Ulterior, PG a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

In this article