Primarul general, Ion Ceban la discuţii cu oamenii de cultură: Capitala este nucleul cultural al țării, iar potențialul major al oamenilor de cultură este la Chișinău

Domeniul culturii merită locul de cinste în societatea noastră, iar Chișinăul trebuie să devină o capitală culturală! Declaraţia a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul...

Domeniul culturii merită locul de cinste în societatea noastră, iar Chișinăul trebuie să devină o capitală culturală!

Declaraţia a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu oamenii de cultură, reprezentanți ai Uniunilor de Creație din capitală.

Agenda şedinţei a inclus foaia de parcurs pentru perioada imediat următoare, dar și pentru anul 2022.

,,Am reiterat poziția mea de a investi mai mult în domeniul cultural, a susține oamenii valoroși din domeniu și a implica copiii în activitățile culturale. Am comunicat că pentru 2022 vom aloca de 3 ori mai multe surse financiare pentru acest domeniu foarte important, dar din păcate neglijat în ultimii ani, mai mulți bani din bugetul municipal.

Capitala este nucleul cultural al țării, iar potențialul major al oamenilor de cultură este la Chișinău. De aceea, ne-am propus ca și în anul 2022 să punem în valoare oamenii de cultură, să multiplicăm evenimentele culturale care vor fi organizate inclusiv în spațiile publice”, a scris pe pagina sa de facebook, primarul general.

Edilul a subliniat că Primăria Chişinău va continua să investească în dotarea școlilor de artă și muzică – de la infrastructură, până la instrumente muzicale.

Totodată, vor fi organizate evenimente comune de promovare a talentelor, a culturii și tradițiilor noastre, în alte țări și orașe. La fel, municipalitatea va contribui și la desfășurarea Congresului oamenilor de cultură, care va fi organizat de AȘM în ianuarie anul viitor.

,,Toate propunerile de proiecte culturale și evenimente cultural-artistice vor fi analizate în luna octombrie în cadrul Consiliului Consultativ, după care vom stabili o agendă clară de activități culturale programate pentru 2022.

Cultura este peste tot în Chișinău în ultima perioadă, fiind organizate zeci de proiecte „Dialog cultural cu chișinăuienii”, evenimente dedicate celor 585 de ani de la prima atestare a Chișinăului, organizarea festivalurilor și concursurilor în diverse domenii ale culturii, organizarea zilelor Chișinăului în două orașe din România, promovarea pe parcursul anului a târgurilor, expozițiilor cu participarea celor mai valoroși oameni din domeniu”, a mai adăugat Ion Ceban.

In this article