Primarul general acuză administrațiile anterioare pentru pierderi financiare

Primăria Chișinău a fost lovită de o pierdere financiară semnificativă săptămâna trecută, după ce 3,9 milioane de lei au fost sustrași din conturile sale. Această sumă uriașă a...

Primăria Chișinău a fost lovită de o pierdere financiară semnificativă săptămâna trecută, după ce 3,9 milioane de lei au fost sustrași din conturile sale. Această sumă uriașă a fost rezultatul unor erori și a unor proiecte discutabile inițiate de administrațiile anterioare, a declarat primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

„Este vorba despre acele proiecte „cu barbă” și cu multe semne de întrebare organizate de foștii angajați ai primăriei. Din relațiile contractuale între Direcția Construcții Capitale și S.C. „Fascomtrans”, rezultă că trebuia să fie executare lucrări de reconstrucție a L.T. „M. Koțiubinski”. Până azi, Primăria achită bani, pe anumite acțiuni prostești ale celor incompetenți care au guvernat anterior Capitala”, a declarat primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei.

Primarul a adus și alte exemple de gestionare defectuoasă a fondurilor publice, precum retragerea sumei de 17 milioane de lei pentru proiectul denumit „Locuințe pentru toți”, precum și rambursarea a peste 80 de milioane de lei din bugetul municipal pentru creditele luate în perioada 2013 – 2017.
Edilul a subliniat că situații similare au avut loc și în cazul creditelor luate de Apă-Canal Chișinău, unde „nu s-a făcut nimic la Stația de Epurare în sumă de 1,2 miliarde de lei, iar Primăria Chișinău s-a aflat în această situație garant.

In this article