Primarul Chișinăului acuză partidul de guvernământ de presiuni asupra funcționarilor Primăriei

Partidul de la guvernare este acuzat că, prin comenzile date structurilor de anchetă, face presiuni asupra funcționarilor Primăriei Chișinău, care, neargumentat, sunt hărțuiți cu inspecții, controale, citații și...

Partidul de la guvernare este acuzat că, prin comenzile date structurilor de anchetă, face presiuni asupra funcționarilor Primăriei Chișinău, care, neargumentat, sunt hărțuiți cu inspecții, controale, citații și dosare. Este declarația primarului Capitalei, Ion Ceban, care susține că are „informații că se pregătesc show-uri în următoarele zile”.

„Voi, cei care organizați și dați comenzi politice, luați-vă labele de pe Primăria Chișinău și lăsați oamenii să lucreze. Astăzi am sistematizat și analizat toată informația, prin toate subdiviziunile unde în ultima perioadă, dar chiar și la ziua de astăzi suntem hărțuiți cu zeci de inspecții, controale, citații și dosare pornite. Angajații sunt intimidați, puși să scrie depoziții, sunt abordați în privat și li se dă de înțeles că vor termina rău. În zeci de astfel de procese sunt implicați reprezentanții din conducerea primăriei dar și șefii de subdiviziuni”, a declarat Ion Ceban.

Edilul susține că toate aceste presiuni și intimidări au loc la comanda PAS.

„Angajații Primăriei în loc să se ocupe de problemele orașului, zilnic scriu și oferă explicații, se prezintă la tot felul de inspectori din diverse instituții pentru a prezenta informații. Acestea sunt venite de la deputații PAS și consilierii PAS și tot felul de exponenți PAS către organele de drept PAS. Avem informația că în următoarele zile se planifică show-uri organizate împotriva echipei Primăriei Chișinău. Știu că sunt oameni de calitate care au mai rămas în sistemul de stat și înțeleg toate aceste jocuri”, a mai adăugat Ion Ceban.

Cu mai multe detalii la acest subiect, primarul Capitalei va veni în cadrul unei conferințe ce va avea loc, azi, la ora 12.15 la sediul Partidului MAN de pe strada Petru Movilă.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article