Primarul Ceban solicită implicarea activă a Ministerului Afacerilor Interne în prevenirea și combaterea accidentelor rutiere

În ultima perioadă, accidentele rutiere din Chișinău au devenit o problemă tot mai acută, punând în pericol siguranța și viața cetățenilor. Unul dintre cele mai grave cazuri a...

În ultima perioadă, accidentele rutiere din Chișinău au devenit o problemă tot mai acută, punând în pericol siguranța și viața cetățenilor. Unul dintre cele mai grave cazuri a fost accidentul din 24 martie, când o fetiță de 12 ani, Anastasia, a fost lovită mortal de un troleibuz pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. În urma acestui incident, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a luat măsuri pentru a preveni astfel de tragedii și a solicitat implicarea activă a Ministerului Afacerilor Interne în acest sens.

Primarul Ceban a anunțat că opt angajați cu funcții de răspundere de la Regia Transport Electric (RTEC) au fost suspendați din funcție în urma accidentului, iar alți angajați vor fi verificați riguros în ceea ce privește respectarea regulilor de circulație și prevenirea accidentelor rutiere. Cu toate acestea, el a recunoscut că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a asigura siguranța rutieră în Chișinău și a solicitat implicarea MAI în anchetarea și prevenirea accidentelor rutiere.

„Rolul MAI în asigurarea siguranței rutiere este esențial, deoarece instituția are atribuții de supraveghere și control al traficului rutier, precum și de investigare a accidentelor rutiere prin intermediul Poliției Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. MAI este responsabilă de aplicarea legii și menținerea ordinii publice, fiind o autoritate centrală care poate coordona și implementa măsuri integrate de prevenire și combatere a accidentelor rutiere”.

Primarul Ceban a cerut implicarea MAI în investigarea și prevenirea accidentelor rutiere din Chișinău, prin intermediul unei scrisori în care a inclus mai multe recomandări. Aceste recomandări includ măsuri de educație și informare a participanților la trafic, de sancționare a încălcărilor legislației rutiere, de modernizare a echipamentelor și infrastructurii rutiere și de cooperare cu autoritățile locale și alte instituții implicate în siguranța rutieră.

In this article