Primarul capitalei pune consilierii din CMC la muncă

Ion Ceban pune consilierii din CMC la muncă. Edilul spune că s-a săturat că ai bat apa în piuă la ședințe și cere o convocare extraodinară, în care...

Ion Ceban pune consilierii din CMC la muncă. Edilul spune că s-a săturat că ai bat apa în piuă la ședințe și cere o convocare extraodinară, în care să fie aprobate zeci de proiecte de importanță locală, în cap de listă.

„Săptămâna viitoare vom propune în continuare multiple proiecte, decizii pe ordine de zi. Este vorba despre asistență tehnică pe care trebuie să o primim de la UNICEF. Este vorba despre automobilul Toyota, care trebuie să fie donat de UNCHR. Este vorba de crearea unor servicii speciale pentru protecția copilului, inclusiv celor care se află în situații de risc sau sunt în stradă Casa comunitară, Casa Gavroche, cu ajustări, cu investiții suplimentare. Serviciul social la Centrul de plasament pentru copiii separați de părinți, copilărie, adolescență și familie. Serviciul Echipa mobilă. Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului cu privire la crearea hub-ului din Mihai Viteazu 2A pentru antreprenoriat. Cu privire la aprobarea Programului municipal pilot „Start-Up pentru tineri și migranți”. Este vorba de acele granturi pentru tinerii din Chișinău care să dezvolte afaceri. Acorduri de cooperare între Chișinău și diferite instituții care sunt din România. Cu privire la a Instalare proiectelor fotovoltaice la Apă-Canal Chișinău. Obiectivele finalizate care trebuie transmise la balanța instituțiilor publice, cum sunt Dimitrie Cantemir, Liceul Teoretic Mihai Viteazul. Problema câinilor fără adăpost, ca să putem activa normal și să putem face lucrurile să se întâmple, v-am spus că doi ani de zile, din cauza cetățeanului despre care am menționat și nu mai vreau să mi amintesc de el, a fost blocată activitatea în această privință.

Sunt cinci proiecte de decizii cu privire la delegarea gestiunii serviciului public de cei ce țin de câinii fără stăpân. Multe alte proiecte care care sunt aici. Casarea unor mijloace fixe pentru că vrem să îmbunătățim condițiile la zonele de agrement din din parcuri și tot așa mai departe. Majorarea capitalului social al Parcului Urban de Autobuze pentru procurarea de 10 unități de transport. Știm că aceste probleme există la mulți dintre cei care sunt în suburbii etc. Donații multe, multe în ultimul timp. În fine, de ce spun asta? M-am referit la cei ce țin nemijlocit de Apă-Canal Chișinău și săptămâna viitoare, cu certitudine vom convoca ședința în regim de urgență, o ședință extraordinară, pentru că trebuie să achităm aceste 52 de milioane lei. Dacă vreți, părerea mea, eu cred că investițiile noastre trebuie să meargă în școli, în grădinițe, în curțile de blocuri și nu la stingerea unor prostii ale unor funcționari și am arătat că au trimis Inspecția Financiară. Văd că nu a arătat nimic, nicio știre despre asta”, a declarat Ion Ceban într-un live.

Amintim că Ion Ceban este nemulțumit de modul în care consilierii municipali își exercită atribuțiile și de suma pe care o primesc pentru fiecare ședință. În mai multe declarații publice, el a criticat faptul că „muncitorii din CMC” și-au aprobat o remunerare de 3300 de lei pe zi, aproape cât un salariu minim lunar, în timp ce nu aprobă decizii importante pentru dezvoltarea orașului.

In this article