Primăria vine în ajutorul pensionarilor și persoanelor cu nevoi speciale. De Paști, aceștia vor primi un suport financiar

Persoanele în etate, care sunt singuratice, dar și cele cu dizabilități de auz și vedere vor primi câte 500 lei din partea Primăriei Chișinău, în ajunul Sfintelor Sărbători...

Persoanele în etate, care sunt singuratice, dar și cele cu dizabilități de auz și vedere vor primi câte 500 lei din partea Primăriei Chișinău, în ajunul Sfintelor Sărbători de Paște. Primarul Ion Ceban a anunțat că decizia a fost luată de Comisia municipală pentru protecție socială. Municipalitatea analizează posibilitatea extinderii listei de beneficiari de ajutoare materiale, începând cu luna aprilie, transmite Breaking News.

Astfel, 918 persoane cu deficiențe de auz și 850 de persoane cu dizabilitate de vedere vor primi, de săptămâna viitoare, câte 500 de lei.

De asemenea, comisia examinează posibilitatea acordării unui ajutor financiar de câte 500 de lei pentru 1711 persoane în etate, care sunt singuratice.

La solicitarea Asociației Evreilor din Moldova, câte 500 de lei vor primi și 21 de persoane, victime ale nazismului. Primăria Chișinău a mai decis să aloce câte 100 de lei pentru 70 de mii de pensionari, în ajunul Sfintelor Sărbători de Paște.

Mijloacele financiare vor fi distribuite începând din data de 30 martie.

În perioada situației epidemiologice cu infecția COVID-19, alte 1200 de persoane socialmente vulnerabile vor primi pachete cu produse alimentare.

 

In this article