Primăria municipiului Chișinău organizează Festivalul „Crizantema de Argint”

Primăria municipiului Chișinău organizează Festivalul – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței ,,Crizantema de Argint” ediţia a XXV-a. ,,Mă bucur că în ultima perioadă aşa gen...

Primăria municipiului Chișinău organizează Festivalul – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței ,,Crizantema de Argint” ediţia a XXV-a.

,,Mă bucur că în ultima perioadă aşa gen de muzică cum este romanţa este interpretat şi de tânăra generaţie. Scopul Festivalului – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței ,,Crizantema de Argint” este de a valorifica şi revitaliza romanţa ca gen muzical, a sprijini interpreţii şi creatorii de romanţă, dar şi a populariza creaţiile de gen, semnate de autorii contemporani”, a scris pe pagina sa de facebook primarul general, Ion Ceban.

Concursul final se va desfăşura în perioada 3-4 decembrie curent, la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu”. Câştigătorii vor primi premii băneşti, menţiuni, premii speciale şi diplome de participare.

Participanţii festivalului vor fi acompaniaţi de Orchestrele de Muzică Populară ,,Folclor” şi ,,Mugurel”, cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.

,,În anul 2021 am reuşit să majorăm bugetul Direcţiei Cultură, anume pentru a revitaliza şi a promova valorile materiale şi spirituale prin oamenii de cultură pe care îi avem. Ne propunem ca şi la anul să multiplicăm la trei bugetul pentru cultură. Avem oameni de cultură extraordinari, avem cu ce ne mândri şi intenţionăm să cream condiţii şi pentru copiii care urmează să ne ducă faima. Educăm chişinăuienii prin cultură, ceea ce este frumos”, a mai adăugat Ion Ceban.

În total la Festivalul – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței ,,Crizantema de Argint” ediţia a XXV-a vor fi interpretate 80 de romanţe.

In this article