Primăria Municipiului Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale, în contextul emiterii unui nou Cod galben de instabilitate atmosferică

Potrivit Serviciului Meteorologic de Stat, în a doua jumătate a zilei de 1 iunie, se anunță Cod galben de instabilitate atmosferică pe tot teritoriul Republicii Moldova. Se așteaptă...

Potrivit Serviciului Meteorologic de Stat, în a doua jumătate a zilei de 1 iunie, se anunță Cod galben de instabilitate atmosferică pe tot teritoriul Republicii Moldova. Se așteaptă ploi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și chiar grindină.
Averizarea este valabilă de la ora 14:40 până la 24:00
În acest context Primăria Municipiului Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.
De asemenea, pentru a preveni eventuale incidente, provocate de precipitații abundente, cetățenii care se află în afara locuinței sunt îndemnați să se adăpostească în locuri sigure și să evite aflarea sub arbori bătrâni. Iar automobiliști să fie prudenți la drum și să ocolească șantierele în lucru / drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș.
Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz.
În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

In this article