Primăria municipiului Chișinău elaborează planul urbanistic zonal pentru zona centrală a capitalei şi a cartierului Mălina Mică

Actualmente se elaborează documentația pentru definitivarea a două proiecte urbanistice zonale din capitală. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Svetlana...

Actualmente se elaborează documentația pentru definitivarea a două proiecte urbanistice zonale din capitală. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Svetlana Dogotaru.

Potrivit arhitectorului șef al orașului, în prezent, o echipă de specialiști și reprezentanți ai Ministerului Educației Culturii și Cercetării, reevaluează planul urbanistic zonal (PUZ) pentru zona centrală a capitalei, care a fost elaborat de către IMP “CHIŞINĂUPROIECT” în anul 2011. Ulterior, PUZ pentru centrul istoric al orașului va fi modificat și elaborat în conformitate cu legislația în vigoare.

Totodată, membrii consiliului urbanistic evaluează în prezent planificarea și înălțimea clădirilor din cartierul Mălina Mică, pentru care la fel este elaborat planul urbanistic zonal. De menționat că în zonele unde sunt în elaborare PUZ-urile, nu se emit autorizații de construcții.

Potrivit Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, în continuare se lucrează la PUZ-ul din str. Mesager, se reanimează PUZ-ul pentru râul Bâc, dar și se face cartarea și definitivarea planului urbanistic general al municipiului Chișinău. În acest sens, primăria Chișinău colaborează cu experți din domeniu din Federația Rusă și România.

In this article