Primăria mun. Chișinău a emis un comunicat oficial în care exprimă dezaprobarea față de refuzul ANRE

Primăria Municipiului Chișinău a emis un comunicat oficial în care exprimă dezaprobarea față de refuzul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de a face un autodenunț la...

Primăria Municipiului Chișinău a emis un comunicat oficial în care exprimă dezaprobarea față de refuzul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de a face un autodenunț la Procuratura Generală privind prețul de 29 de lei la gazele naturale, în condițiile în care prețul pe piața bursieră era mult mai mic. De asemenea, comunicatul evidențiază faptul că Moldova, ca cea mai săracă țară din Europa, plătește unul dintre cele mai mari prețuri la gaze naturale.

Primăria acuză ANRE de a fi un organism în care au fost numite persoane pe criterii politice, având rolul de a satisface interesele guvernului în ceea ce privește tarifele ridicate și de a discredita alte entități care nu sunt subordonate instituțiilor de stat. De asemenea, se aduce în discuție faptul că persoanele de la ANRE, care primesc salarii considerabile de la cetățenii Republicii Moldova, nu dețin competențele și mandatul necesare pentru a face analize economice și financiare ale întreprinderii și pentru a se pronunța în acest sens.

Municipalitatea califică acțiunile ANRE drept atacuri murdare și nefondate, făcând parte dintr-o campanie electorală a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care, în opinia sa, încalcă grav legislația în vigoare. În comunicat, se menționează că tariful la apă în Chișinău rămâne cel mai mic din țară și din capitalele europene, acoperind necesitățile operaționale și obligațiunile acumulate în decursul anilor prin credite.

Primăria Chișinău și Societatea pe Acțiuni “Apă-Canal Chișinău” își propun să ofere cetățenilor servicii de calitate, având un plan de management pe termen mediu și lung în acest sens.

Responsabilii de la primărie spun că acțiunea ANRE ar fi echivalentă cu depunerea unei plângeri de către Direcția Locativ Comunală la Procuratură cu privire la neexecutarea atribuțiilor guvernului. Totodată, Primăria Chișinău așteaptă să se exprime și reprezentanții Agenției Sanitar Veterinare, consilierul președintelui pentru drepturile omului, Comisia parlamentară pentru educație și un candidat al PAS la Telenești referitor la situația de la “Apă-Canal Chișinău”.

In this article