Primăria informează despre lucrările de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere în sectoarele orașului

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din mun. Chişinău au fost executate și pe parcursul săptămânii trecute. Potrivit primarului general Ion Ceban, în perioada 16-22 ianuarie...

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din mun. Chişinău au fost executate și pe parcursul săptămânii trecute. Potrivit primarului general Ion Ceban, în perioada 16-22 ianuarie 2023, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit în toate sectoarele orașului și în suburbii la lichidarea situațiilor de avariere a carosabilului cu beton asfaltic rece și suprimat, pe o suprafață totală de peste 1165 m2.

„În același timp, s-a lucrat la reparația și curățarea sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 108 elemente ale canalizării pluviale.
O atenție sporită, pe parcursul săptămânii trecute, s-a acordat lucrărilor de salubrizare a străzilor, a pasajelor subterane și a stațiilor de așteptare a transportului public. Totodată, 26 de artere principale au fost spălate pe timp de noapte de reziduurile de material antiderapant”, a declarat Ceban.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, au fost supuse lucrărilor de mentenanță 40 de indicatoare rutiere, iar alte 43 indicatoare noi au fost montate pe mai multe străzi din capitală. La fel, au fost instalate 4 deliniatoare și 10 limitatoare de viteză în zonele trecerilor pietonale din preajma unor instituții de învățământ.

Lucrările de reparație și întreținere vor continua și în săptămâna curentă.

In this article