Primăria Chișinău va organiza și în această vară 24 de tabere tematice

O nouă veste bună pentru părinții și copiii din municipiul Chișinău. Primăria Capitalei anunță că, și în această vară, vor fi organizate tabere tematice. O decizie în acest...

O nouă veste bună pentru părinții și copiii din municipiul Chișinău. Primăria Capitalei anunță că, și în această vară, vor fi organizate tabere tematice.

O decizie în acest sens a fost luată, după o ședință de lucru a pedagogilor din Centrele comunitare și cele de zi din subordinea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, care s-au convocat și au discutat despre conceptul taberelor.

Potrivit Primarului General Ion Ceban, în perioada estivală, vor fi deschise tabere tematice în 24 de centre din subdiviziunea DGPDC, unde se vor putea odihni gratuit circa 3600 de beneficiari.

„Vor fi organizate multiple activități educative, sociale, distractive, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri și masterclass-uri. În cadrul activităților, copiii vor fi familiarizați cu drepturile lor, își vor dezvolta abilitățile de comunicare, de lucru în echipă, își vor spori încrederea în sine. De asemenea, vor fi organizate excursii la muzee și Galerii de Artă, oferindu-le, astfel, celor mici oportunității de cunoaștere a naturii, picturii, arhitecturii, sculpturii, istoria orașului”, a adăugat viceprimarul Angela Cutasevici.

Cele 24 de Centre vor avea o agendă tematică pentru fiecare două săptămâni, iar în caz de înregistrare a mai multor copii, acestea vor forma două sau trei grupuri după vârstă (7-11 ani; 12-17 ani) și disponibilitatea spațiilor.

Este bine de știu că, taberele tematice se vor desfășura în trei tururi, după cum urmează: Turul I: 10 – 21 iunie; Turul II: 24 iunie – 05 iulie și Turul III: 08 iulie – 19 iulie.

În vara anului 2023, în taberele tematice din cadrul Centrelor comunitare pentru copii și tineri din Capitală s-au odihnit în total 2260 de copii, dintre care 62 de copii din familii refugiate.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

 

In this article