Primăria Chișinău va ataca în judecată decizia CMC cu privire la terenul din fața magazinului UNIC

Primăria Chișinău va ataca în judecată decizia CMC cu privire la terenul din fața magazinului UNIC. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei...

Primăria Chișinău va ataca în judecată decizia CMC cu privire la terenul din fața magazinului UNIC. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Ceban spune că cei ce conduc țara au aruncat o fumigenă împrejurul căreia se construiește opina cetățenilor și evită să comunice despre o altă decizie a lor foarte importantă pentru Chișinău și țară.

„Și anume – mă refer la vânzarea Stadionului Republican din centrul Chișinăului. Dar le iau pe rând. Decizia de săptămâna trecută de CMC cu privire la terenul din fața magazinului UNIC, am rugat colegii din executiv să pregătească toate actele pentru a fi contestată în instanță. Poziția executivului a fost expusă în ședința CMC că adoptarea deciziei CMC, de privatizare a terenului aferent SA Magazinul Universal Central Unic, fără o claritate vizavi de cele expuse, a generat un risc sporit de prejudiciere a bugetului municipal. Dar vom depune contestația, știind că și anterior în acest sens a fost o decizie a judecății”, a declarat Ceban.

Și în acest caz doar Consiliul Municipal Chişinău putea decide în privința actelor juridice de administrare sau de dispoziție privind bunurile domeniului privat al municipiului.

In this article