Primăria Chișinău și UNICEF Moldova donează seturi LEGO și DUPLO la Grădinița “Licurici” din Ciorescu

Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova, a oferit seturi de jucării cognitive, LEGO și DUPLO, copiilor de la Grădinița „Licurici” din Ciorescu, frecventată de peste 340...

Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova, a oferit seturi de jucării cognitive, LEGO și DUPLO, copiilor de la Grădinița „Licurici” din Ciorescu, frecventată de peste 340 de copii, inclusiv din familii de refugiați din Ucraina.

”Seturile donate oferă o gamă largă de activități, ce vor asigura o educație de calitate pentru preșcolari”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban, care a vizitat grădinița.

Acțiunea face pare din Programul de educație timpurie a copilului. Beneficiari sunt preșcolarii de la 43 de grădinițe din Chișinău și 18 grădinițe din suburbii.

În ultimii ani, Primăria Chișinău a crescut esențial alocațiile pentru domeniul educației, în special pentru infrastructură. De exemplu, la Grădinița ”Licurici” din Ciorescu, municipalitatea a alocat peste 3 milioane de lei pentru modernizarea instituției. Contribuția locală în acest proiect este de peste 1,2 milioane de lei.

Lucrările au inclus reparația grupelor, a blocurilor sanitare, renovarea scărilor și schimbarea sistemului de încălzire, amenajarea sălii de sport în interiorul grădiniței și renovarea holurilor și pavarea curții instituției preșcolare.

”În trei ani, din bugetul municipal s-au alocat mai mult de 12 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii din Ciorescu. Este vorba despre proiectele de construcție a unui bloc la Centrul de Sănătate, reparația drumurilor și trotuarelor, reparația instituțiilor de cultură, construcția rețelelor de canalizare și reparația curților de bloc”, a mai precizat Ion Ceban.

Precizăm că în învățământul preșcolar, Primăria Capitalei a reușit construcția și reparația a peste 20 de grădinițe, deschiderea a 135 de grupe noi și angajarea a 1800 de cadre didactice.

In this article