Primăria Chișinău și Primăria Mannheim s-au angajat în consolidarea relațiilor, prin semnarea unei Convenții pentru următorii ani

Viceprimarul municipiului Chișinău, Olga Ursu, a avut astăzi, 23 aprilie, la Mannheim, Germania, o întrevedere productivă cu reprezentanții Primăriei Mannheim, responsabili de cooperarea externă. Potrivit Primarului General Ion...

Viceprimarul municipiului Chișinău, Olga Ursu, a avut astăzi, 23 aprilie, la Mannheim, Germania, o întrevedere productivă cu reprezentanții Primăriei Mannheim, responsabili de cooperarea externă.

Potrivit Primarului General Ion Ceban, în cadrul discuțiilor, au fost abordate mai multe subiecte de interes comun, inclusiv semnarea unei Convenții pentru următorii ani, având la bază Acordul de Înfrățire dintre Chișinău și Mannheim, semnat în anul 1989.

,,Această convenție va cuprinde domenii prioritare cum ar fi incluziunea socială, educația, protecția mediului, mobilitatea, domeniul economic, sustenabilitatea și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG)”, a mai adăugat edilul.

De asemenea, oficialii de la Chișinău și Mannheim au discutat despre realizarea schimburilor de experiență între angajații instituțiilor, programele de start-up și alte inițiative, în acest sens, Primăria Capitalei, preconizând, în viitorul apropiat, să lucreze la o foaie de parcurs, care să conțină activități interesante pentru cetățenii ambelor orașe.

,,Având în vedere că Republica Moldova este o țară candidată la Uniunea Europeană, Chișinăul s-a asigurat de promisiunea susținerii și deschiderii din partea omologilor din Germania, în acest proces complex”, a conchis Ion Ceban.

La fel, viceprimarul Capitalei, Olga Ursu, a vizitat aleea orașelor partenere și înfrățite din Luisenpark, un proiect realizat împreună cu Primăria Mannheim, în care vizitatorii acestui parc pot admira elementele moldovenești, precum: butoaie, gard tradițional rustic, flori și pomi caracteristici zonei noastre.

Mai mult, pentru apropierea celor două comunități, oficialii din Mannheim urmează să redenumească o stradă și o locație verde sub numele de Chișinău (Chisinauer Platz).

In this article